Fauzi Gonzalez. Powered by Blogger.
RSS

Hey, Soul Sister Buat Aku Merindui Kristina Dafit!!!!


Aku...Goh Hui Kee...Kristina Dafit


Aku & Kristina Time Konvo..Berminyak Habis Muka Kami...hahah


Jamuan 4Murni..meraikan perpisahan Aku & Kristina dengan mereka


Aku & Goh Hui Kee...I Miss U Goh...


Kristina......i miss uuuuuuuu.....aku dah lama tak bergaduh dengan ko...huhu...dah lama tak berdebat dengan ko...huhuhu....kali terakhir jumpa ko semasa ko dengan family ko di tapak konvo bulan lapan lalu...huhu...

Yup...Kristina & Goh..adalah dua kawan yang paling aku rapat di semester akhir...sebab apa? sebab kami bertiga ditempatkan di sekolah yang sama...Sekolah Menengah Kebangsaan Raja Tun Uda...Oh tidak...rinduku pada mereka berdua membuak-buak now...

Baru-baru ini aku dapat bertemu dengan Goh di Queensbay Mall...terima kasih Goh kerana sudi datang dari Melaka...dan sudi meluangkan sikit masa dengan aku walau aku tau dia ada hal time tu...ok lupakan Goh...now aku nak cerita pasal kenangan aku dengan Kristina pula...

Setiap pagi...aku akan dapat call.."Hey..Fauzi..Kau Kat Mana?"...hmmm...aku pun menjawab.."Jap..Jap...On The Way"...walau time tu maybe aku tengah pakai baju atau baru nak mandi hehe....sorry Tina...

Kristina dengan sabarnya menunggu aku di stesen bas..samada di Sungai Dua atau Bukit Gambir..depan Khaleel Nasi Kandar...bas Rapid Penang 302 atau 308 menjadi pilihan kami...

Pada satu pagi..Kristina mainkan lagu Hey, Soul Sister by Train melalui handset nya...then..aku pun berkata "Eh!Best pula lagu ni..selalu aku dengar kat laptop tak best"...then kami pun ketawa..ketawa..ketawa...ada banyak benda lucu berlaku antara kami sepanjang kami berdua LM...Latihan Mengajar...Thanks Kristina kerana sudi bersabar dengan karenah giler aku...opps..ko pun giler gak..hehe..sorry...

Aku minta maaf Kristina kerana banyak hari aku balik ke rumah aku dan tidak dapat pergi dan balik bersama ko...dulu rumate ko pernah kata.."nasib baik ada Fauzi...boleh temankan ko"...tapi sejak aku stay di rumah..ko sendirian...tapi...aku tidak stay selamanya di rumah...dan aku juga balik ke hostel kadang-kadang...dan aku dapat lihat riak gembira ko kerana ada teman...tup-tup teringat akan kata-kata ko "hmm siapa Aswar?"...then aku kata"karoks"....terus ko ingat ...hahahhaa...ye la..itu xtvt kegemaran kita...hahhaha...tak dapat lupa apabila ko asyik pilih lagu yang tidak pernah kami dengar...hahahah..

Kenangan kami berdua di akhir cerita iaitu di kedai peceh leleh...punyala dia idam nak makan masakan ala-ala kampung dia...kami pun berdua jalan kaki ke Batu Uban...lepas makan...semasa atas jejambat...tup...tup..Hujan turun dengan lebatnya...Fuh...tiada tempat berteduh...kami berdua basah kuyup...hahahah......kami terus mandi hujannnnnn...semua duk lihat kami...tak pe..romantik skit...

Hmmm...xnak cerita panjang-panjang lagi ...nanti sebak pula aku...huhuhu..actually banyak sangat kawan yang aku rindu..tetapi kenapa aku tulis pasal Kristina ni..?kerana tetiba radio ERA mainkan lagu Hey,Soul Sister by Train..terussssssssss...memoriku play akan kisah aku & Kristina Dafit...I Miss U Kristina Dafit!!!


HEY,SOUL SISTER - TRAIN

Hey, hey, hey

Your lipstick stains on the front lobe of my left side brains
I knew I wouldn't forget you, and so I went and let you blow my mind
Your sweet moon beam, the smell of you in every single dream I dream
I knew when we collided, you're the one I have decided who's one of my kind

Hey soul sister, ain't that Mr. Mister on the radio, stereo, the way you move ain't fair, you know!
Hey soul sister, I don't want to miss a single thing you do...tonight
Hey, hey,hey

Just in time, I'm so glad you have a one-track mind like me
You gave my life direction, a game show love connection we can't deny
I'm so obsessed, my heart is bound to beat right out my untrimmed chest
I believe in you, like a virgin, you're Madonna, and I'm always gonna wanna blow your mind

Hey soul sister, ain't that Mr. Mister on the radio, stereo, the way you move ain't fair, you know!
Hey soul sister, I don't want to miss a single thing you do...tonight

The way you can cut a rug, watching you's the only drug I need
You're so gangsta, I'm so thug, you're the only one I'm dreaming of
You see, I can be myself now finally, in fact there's nothing I can't be
I want the world to see you be with me

Hey soul sister, ain't that Mr. Mister on the radio, stereo, the way you move ain't fair, you know!
Hey soul sister, I don't want to miss a single thing you do tonight,
Hey soul sister, I don't want to miss a single thing you do...tonight
Hey, hey,hey


Hey, hey,hey

Tonight

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

7 comments:

Lelaki Ini said...

ala..
biase lew windu2 nieyh..
sabo2 k!!!

AdiE said...

cikgu rupenye!
tahniah dh abes ...

~ DanieL AdiE ~

Fauzi Gonzalez said...

ye la..dah hbs tempuh cabaran sama...semua dah bawa haluan masing2...sedih2...

Azham Vosovic said...

Hey teacher! I'm a teacher too (in four years time la). I'm from teacher training college in KL n u?

Fauzi Gonzalez said...

training in KL...and posting? 15 nov ni baru tau...heheh

Anonymous said...

hehehe..rindu kawan2 2 semestinya..x pa nanti gi skol baru mesti jumpa cikgu2 baru or praktikal yang single..ngorat la nanti..ngee

Fauzi Gonzalez said...

yup...dah dpt kwn2 baru...tapi kwn2 lama tetap close dgn sms n facebook