Fauzi Gonzalez. Powered by Blogger.
RSS

Adakah Ogy Mendendami Nera?...Tidak Professional!!!



Nera

Ogy

Aku hairan dan tertanya-tanya...di mana kredibiliti Ogy sebagai pengkritik yang professional? Tugas pengkritik untuk memuji sesiapa yang menjalankan tugasan dengan baik dan menghentam sesiapa yang mempamerkan persembahan yang buruk...

Persoalannya...kenapa Nera dihentam oleh Ogy setelah mempamerkan persembahan yang hebat di malam konsert Ops Gugur? Nera telah berusaha mempamerkan persembahan terbaiknya malam itu sebagai tanda membuktikan beliau layak berada di dalam Akademi dan tidak digugurkan...Kenapa Ogy kata Nera calon gugur?

Ogy seolah mendendami Nera setelah melihat persembahan buruk Nera di 2 konsert sebelum ini...dan terus melabelkan Nera sebagai calon gugur tanpa mempedulikan dan menghargai usaha Nera yang bersungguh-sungguh membuktikan beliau layak dikekalkan dengan mempamerkan persembahannya yang hebat malam tersebut...

Aku rasa Ogy perlu ubah sikap dan jangan bersikap kebudak-budakkan dengan mendendami persembahan lampau pelajar-pelajar tersebut...sekiranya mereka buat persembahan yang hebat...tidak salah memuji mereka..Tetapi Ogy pula meramalkan Nera tidak dapat membuat persembahan lagu tugasan akademi di konsert keempat nanti sekiranya tidak digugurkan...

Beriya-iya Ogy mahu Nera digugurkan dan tidak dapat menerima pujian daripada Norman & Hattan kepada Nera dan memotong cakap Hattan dengan mengatakan NERA!!!CALON GUGUR!!

Kenapa Nera dikatakan Ogy sebagai calon gugur setelah membuat persembahan hebat malam konsert Ops Gugur? Nampak sangat Ogy dibayangi persembahan buruk Nera di 2 konsert lalu dan Tidak Professional dalam mengkritik!!!

PELAJAR BARU DITERIMA
Fina

Hazama

PELAJAR BARU DITOLAK
Fir

Hani

PELAJAR DIGUGURKAN AKADEMI


PELAJAR DISINGKIRKAN PENGUNDI



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 comments:

...syamil... said...

btul sgt ape yg ko tulis tu, kan ops gugur tu just based on konsert mggu 3 kn, yg si ogy tu asyik dok hentam student laen trmasuk nera yg buat performance best mlm tu sbb mggu2 before this x best sgt. x patot ar ogy jd pengkritik, meluat aku, dah la suka potong ckp org dah sudah bg komen tu dah ar, ni still nk potong ckp org.

Fauzi Gonzalez said...

tau tak pe...Nera bersungguh mahu selamat dari digugurkan dengan mempersembahkan sesuatu yang terbaik...tetapi diungkit kisah buruknya oleh Ogy...ntah apa2