Fauzi Gonzalez. Powered by Blogger.
RSS

Tahniah Nera...Separuh Akhir Muzik-Muzik 27...

Nera

Terima Kasih buat Muzik-Muzik 27 kerana bijak menggantikan lagu Beginilah Caranya nyanyian Shaheizy Sam & Yana Samsuddin dengan lagu yang sangat indah iaitu Hatimu Milikku nyanyian Nera...

Berikut merupakan senarai 30 lagu-lagu yang berjaya ke peringkat separuh akhir Muzik Muzik ke-27.

1. Kasanova
Artis : Stacy
Komposer : Edry Abdul Halim
Penulis Lirik : Edry Abdul Halim

2. Sesaat Kau Datang
Artis : Ramlah Ram & Sleeq
Komposer : ID Mifzal
Penulis Lirik : Zie Syafruddin

3. Tanpamu
Artis, Komposer, Penulis Lirik : Amir Jahari

4. Watak
Artis :Hafiz
Komposer : Aidit Alfian
Penulis Lirik : AD Samad

5. Angkasa
Artis, Komposer, Penulis Lirik : Diandra Arjunaidi

6. Ombak Rindu
Artis : Hafiz dan Adira
Komposer, Penulis Lirik : Zaidi

7. Patah Seribu
Artis, Komposer, Penulis Lirik : Shila Amzah

8. Tapi Bagaimana
Artis : Spider
Komposer : Tam Spider
Penulis Lirik : M.Nasir

9. Biar Sampai Ke Bintang
Artis : Asmidar
Komposer : Ajai
Penulis Lirik : Ahmad Farid Abdul Jalal

10. Lagu
Artis : Bedroom Sanctuary
Komposer dan Penulis Lirik : Bo Amir Iqram

11. Terlalu Mencintaimu
Artis : Suki
Komposer : Ajai
Penulis Lirik : Jeremy Chong

12. Pencinta Terbaik
Artis : Sofazr
Komposer dan Penulis Lirik : Edry Abdul Halim

13. Mesti Ada Cinta
Artis : Akim dan Fiq
Komposer dan Penulis Lirik : Kuncidemak

14. Anak Kampung
Artis dan Penulis Lirik : One Nation Emcees dan Jimmy Palikat
Komposer : Jimmy Palikat

15. Sebelah Jiwaku
Artis : Jaclyn Victor
Komposer dan Penulis Lirik : Edry Abdul Halim

16. Aku Datang
Artis dan Komposer : Tomok
Penulis Lirik : Rafidah Abdullah

17. Jerrypah
Artis dan Penulis Lirik : Aizat
Komposer : Anas dan Aizat

18. Terukir Di Bintang
Artis, Komposer, Penulis Lirik : Yuna

19. Simetri
Artis : Hazama dan Amy Search
Komposer : Audi Mok
Penulis Lirik : Zel Firdhaus Haduan

20. Andaiku Bercinta Lagi
Artis : Mojo
Komposer dan Penulis Lirik : Edry Abdul Halim

21. Cerita Dia
Artis : Drama Band
Komposer : Ammar Habir
Penulis Lirik : Aepul

22. Idola
Artis : Azlan & The Typewriter
Komposer : Audi Mok
Penulis Lirik : Azlan

23. Beginilah Caranya
Artis : Shaheizy Sam & Yana Samsuddin
Komposer dan Penulis Lirik : Ajai

24. Harapan
Artis dan Komposer : Hyper Act
Penulis Lirik : Frozen

25. Pelangi Senja
Artis : Stacy
Komposer : Taja
Penulis Lirik : Tun Teja

26. Panik
Artis : Bunkface
Komposer dan Penulis Lirik : Sam Bunkface

27. Ku Akui
Artis : Hafiz
Komposer dan Penulis Lirik : Ajai

28. Teman Pengganti
Artis : Black & Malique
Komposer dan Penulis Lirik : Malique

29. Aku Suka Dia
Artis, Komposer, Penulis Lirik : Ainan Tasneem

30. Majnun
Artis : Hazama
Komposer : Audi Mok
Penulis Lirik : Audi Mok / Omar K

Sekarang aku akan bagitahu pilihanku untuk mara ke Anugerah Juara Lagu 27...

1.Hatimu Milikku - Nera
2.Terlalu Mencintaimu - Suki
3.Terukir Di Bintang - Yuna
4.Kasanova - Stacy
5.Sesaat Kau Datang - Sleeq & Ramlah Ram
6.Aku Suka Dia - Ainan Tasneem
7.Lagu - Bedroom Sanctuary
8.Sebelah Jiwaku - Jaclyn Victor
9.Andai Ku Bercinta Lagi - Mojo
10.Harapan - Hyper Act
11.Teman Pengganti - Black & RJ
12.Panik - Bunkface

Biarlah kalau ada yang tidak suka dengan pilihanku...janji aku suka...tapi aku tahu la...sure ada kejutan dalam setiap keputusan....masing-masing punya citarasa....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 comments:

Anonymous said...

hatimu milik ku adalah lagu yg mempunyai kekuatan melodi dan penjiwaan yang sgt tinggi... tapi adakah nera mampu utk membawa lagu tersebut dengan baik..?

separuh akhir muzik2 telah berlangsung 2 minggu, dan lagu hati mu milik ku tidak tersenarai antara 6 tertinggi pada minggu tersebut.

berlandaskan kepada muzik2 yg lepas, lagu2 yg tidak tersenarai antara markah tertinggi, adalah tiada harapn utk ke final... sayang sekali utk lagu ini...

kalau ikutkan kualiti lagu dan melodi, saya vote utk 3 yang tertinggi iaitu:

1) Terukir Di Bintang: Yuna
2) Berdua Bersatu: Forteen
3) Idola: Azlan & The Typewriter
4) Hati Mu Milik Ku: Nera (sepatotnya layak ke final)

tapi sedikit kecewa kerna Berdua Bersatu tidak layak langsung utk ke semi-final... pelik...

My vote yang unggul utk Terukir Di Bintang walau telah dikecewakan utk merangkul Song of The Year 2012 di AIM.... huh....



Fauzi Gonzalez said...

Lagu Nera 100% patut layak sebab sgt berkualiti...bygkan dari musim 26 sampai 27 lagu ini berada dalam carta mingguan...jika tidak berkualiti takkan le peminat nak suka kan...

tapi nak buat mcm mana...siapa le nera utk beraksi di AJL kan...? kalau shila amzah yg nyanyi rasa2 layak kot lagu ni ke AJL...