Fauzi Gonzalez. Powered by Blogger.
RSS

Ramalan Lagu-Lagu Yang Layak Ke Separuh Akhir Muzik-Muzik 30...


Ayda Jebat

Ini adalah ramalan aku untuk 30 lagu yang bakal berentap dalam separuh akhir muzik-muzik 30 hujung tahun ini nanti....

Ramalan berdasarkan kedudukan mereka dalam carta mingguan Muzik-Muzik berdasarkan cara penilaian yang aku sendiri buat...

Benar atau tidak...? Nama pun ramalan...pasti ada yang benar dan ada yang tidak...sebab selama ini aku buat hampir 95% betul...

Apa-apa pun semua terpulang kepada rezeki artis tersebut... Hal ini kerana lagu Nadia Aqilah yang sentiasa top 3 pun tak layak ke semi final... pelik-pelik...

Diharapkan pemilihan lagu-lagu utk ke semi final lebih telus berdasarkan pemilihan peminat dalam carta Muzik-Muzik.

Apa-apa pun senarai ini semua hanya ramalan...Untuk mengetahui senarai yang sebenar kena le tunggu hujung tahun ini....

TOP30 MM30
1.Assalammualaikum - Faizal Tahir
2.Biarkanlah - Drama Band
3.Knock Knock - Elizabeth Tan
4.Mana Mungkin - Black
5.Linangan Terakhir - Forteen
6.Potret - Akim & The Majistret
7.Hanya Namamu - Caliph Buskers
8.Not For Sale - Stacy & Altimet
9.Di Pintu Mu - Firman
10.Terima Kasih Cinta - Tasha Manshahar & Rj
11.Malam Ini Kita Punya - Bunkface
12.Syurga - Alyah
13.Tak Pernah Menyerah - Dayang Nurfaizah
14.Sampai Mati - Hazama
15.Hantu Atau Buaya - Nana Sheme
16.Kau Tercipta - Lah Ahmad
17.Bukan Hal Aku - Kaka Azraff & Sleeq
18.Cinta Yang Sempurna - Qanda
19.Al Nuraa Yang 5 Yang 6 - Mawi, Hazama & Daly Filsuf
20.Dikoyak Waktu - Ronnie Hussein
21.Untuk Cinta - Hafiz & Adira
22.Langit Tetap Biru - Aizat Amdan
23.#Peristiwa - Sofazr, Rj & Asfan
24.Sempurna Waktu - Ir Radzi
25.Selalu Ada - Amir Jahari
26.Nyawaku - Azmil
27.Siapa Diriku - Ayda Jebat
28.Pilihan Sejati - Aisyah Aziz
29.Senyum - Aziz Harun
30.Rahsia - Ippo Hafiz

Setiap tahun pasti ada satu atau dua lagu daripada ramalan saya yang tidak tersenarai dan diganti dengan beberapa lagu dari musim terdahulu...
jadi di sini saya senaraikan lagu-lagu yang berpotensi untuk memasuki separuh akhir muzik-muzik 30 walau tidak tersenarai dalam top 30...

WILDCARD
1.Perempuan - Faizul Sany
2.Hey Kau - Sandra
3.Melepaskanmu - Sakura Band
4.Hujung Waktu - Azhael

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

8 comments:

syafiq said...

I have a feeling Terbang Tunduk might slip in somewhere....

Anonymous said...

Hopefully Angin Kencang by Noh Hujan will make it through to the semi-finals.

Fauzi Gonzalez said...

harapan ko berjaya gak... Angin Kencang dipilih....tapi kalau perkiraan markah mmg lagu ni yg ke-31 kurang satu markah daripada Ippo Hafiz-Rahsia.... rasanya mereka buang lagu Ippo dan ganti dengan lagu Noh...maybe faktor populariti artis...

Lagu Yuna lautan pula berada di tangga ke-34... rasanya MM mahu jaga rating dengan menyenaraikan artis-artis popular,,,, walau tidak berada dalam top30...

berdebar pula rasa....coz entah 2 lagu mana dalam top30 yg akan mereka singkirkan...

Anonymous said...

Lagu Yuna tu bosan lah!

Azlan al-Jauhari said...

Tercicir 2 lagu untuk 18 lagu pertama.. Tapi ramalan yang meyakinkan.. Aku follow ramalan hg.. Yuna maybe sbb lagu tu menang lagu terbaik FFM yg lepas.. Lagu Noh Salleh tu memang layak untuk ke separuh akhir.. Lagu yg segar.. Aku suka lagu tu.. Tak sabar tunggu lagi 12 lagu.. Harap lagu Azhael tu layak.. Hehehe

Fauzi Gonzalez said...

zaman sekarang ni je ramalan pasti akan tercicir satu atau dua...tahun lepas 2.... tapi masa 99 2000 an macam tu...100% betul...maknanya...mereka mmg guna top30 yg selayaknya... tanpa fikir status penyanyi popular atau faktor lain....

Anonymous said...

Woohoo! Angin Kencang made it through to the semi final! My personal fav dari 15 lagu yang dah diumumkan - Angin Kencang, Not For Sale dn Bukan Hal Aku. Hopefully salah satu or tiga2 lagu ni akan mara ke final. My least fav, Linangan Terakhir & Siapa Diriku.

Anonymous said...

Tahniah, hanya 3 tercicir daripada senarai 30.. Ippo Hafiz-Rahsia, Aisyah Aziz-Pilihan Sejati & Ir Radzi-Sempurnakan Waktu.. 1 wildcard termasuk, Melepaskanmu-Sakura Band.. Yang tercicir tu mungkin diorg xpopular kot.. Kipidap.. Tak sabar nak tunggu AJL 30.. :)