Fauzi Gonzalez. Powered by Blogger.
RSS

7 CD Lagu Terbaik Koleksiku...


Aku adalah pembeli album-album tempatan mahupun luar negara,,, Aku memang suka mendengar karya-karya artis-artis seantero dunia... Tak kisah la bahasa apa sekalipun...

Setakat ni lagu tamil ja aku tak beli lagi...

Dalam tahun 2014 ja lebih daripada 20 album aku beli...aku beli original ok...

Disebabkan aku pergi kerja pagi balik hampir malam... aku hanya berpeluang dengar album yang aku beli dalam kereta sahaja...buka volume kuat-kuat...puas...

Setiap CD yang aku beli aku akan dengar 2 minggu saja... Jika terlampau best aku akan extend 3 minggu atau sebulan... ada banyak lagi CD yang aku tak dengar lagi...

Di sini aku mahu senaraikan CD-CD Paling aku suka... Walau ada yang tak popular di radio tapi lagu-lagu dalam CD ni yang paling aku suka...

Susunan secara rawak dan bukannya berdasarkan ranking...

PANIC! AT THE DISCO 

ARTIS : Panic! At The Disco
ALBUM :Too Weird To Live, Too Rare To Die!
LAGU PALING BEST : Casual Affair
KOMEN : Selain Muse... kumpulan ini memang kegemaranku... Aku suka sangat lagu-lagu mereka... Entah kenapa kurang mendapat sambutan bagi radio-radio Malaysia... maybe lirik kot... apa-apa pun muzik mereka memang BEST GILER!!!

MAYA KARIN

ARTIS : Maya Karin
ALBUM : Teka-Teki
LAGU PALING BEST : Titi Rahsia
KOMEN : Aku beli album ini kerana Maya Karin salah seorang pelakon kegemaranku selain Fazura & Fasha Sandha... Masa mula-mula dengar album ini...satu lagu pun aku tak minat... tak sehebat lagu Kisah Cinta dalam album dahulu... tapi apabila dah berkali-kali putar...aku dapat rasakan semua lagu-lagu beliau adalah muzik dan rentak beliau....identiti beliau... memang sesuai dengan suara dia... semakin putar semakin best la pula... sampai dah boleh hafal... Bagi aku Maya Karin buat lagu dengan kualiti yang tinggi... tapi sayangnya kebanyakkan lagu-lagu dalam album ini tidak sesuai dengan citarasa Malaysian yang lebih mahu lagu melankolik...  Tapi bagi yang boleh dengar semua rentak lagu...pasti akan sedar apa yang aku kata....

BRITNEY SPEARS

ARTIS : Britney Spears
ALBUM :Britney Jean
LAGU PALING BEST : Til It's Gone
KOMEN : Album ini dibeli Disember 2013... Tapi aku dengar sampai Januari 2014... Bagi aku album Britney ini antara album yang memuatkan lagu-lagu terbaik...

 KARMIN

ARTIS : Karmin
ALBUM :Pulses
LAGU PALING BEST : Acapella
KOMEN : Siapa mereka? Aku tak kenal pun... Tapi aku terpikat dengan cover album mereka dan muka diorg pun hensem n lawa hahaha... Aku terus beli album ini... Album ini hampir sebulan aku putar dalam kereta aku... Muzik mereka memang best... Setiap lagu mereka TERBAIK!!!

VARIOUS ARTIST

ARTIS : Various Artist
ALBUM :One Love, One Rhythm
LAGU PALING BEST : Ole - Adelen
KOMEN : Album wajib beli setiap kali musim World Cup menjelma... Banyak lagu-lagu best dalam album ini... Lagu-lagu dalam album ini bila dengar semula sekarang pasti aku akan ingat bulan puasa haha...sebab World Cup kan dalam bulan Puasa... Sepanjang musim bola ni aku putar dalam kereta...
Lagu Shakira memang meletop.... banyak lagi lagu best dalam album ini...

SITI NURHALIZA

ARTIS : Siti Nurhaliza
ALBUM : Fragmen
LAGU PALING BEST : Terbaik Bagimu
KOMEN : Aku rasa sebulan aku putar album ini selepas habisnya putar album World Cup... Vokal beliau dalam lagu Sanubari & Kau Sangat Bererti sangat memukau... tapi tak tercalon AIM pun... huhu... Terbaik!!!

CNBLUE

ARTIS : CNBLUE
ALBUM : Blue Hits, For Asia
LAGU PALING BEST : In My Head
KOMEN : Aku suka lagu Intuition.... suka karok lagu ni kat Red Box... Kumpulan K-POP paling aku suka...muzik latin + rock mereka sangat best... lagu-lagu catchy... ada 17 track & 9 MTV... Sangat berbaloi beli....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Undian Aku Untuk Anugerah Meletop Era 2015 Peringkat Awal...


Keith Foo


Fazura

Anugerah Meletop Era 2015 bakal diadakan tahun ini... Aku sangat suka anugerah ini kerana ia satu satunya anugerah yang sememangnya iktiraf artis itu sebagai PALING POPULAR...

Kerana...
1.Laki Pompuan dicampur semua kategori...jadi sesiapa yang menang memang Popular Giler...
2.Undian hanya boleh dibuat sekali dalam masa 24 jam...
3.Semua boleh undi...FREE saja...yang penting ada akaun Facebook...
4.Boleh undi SATU saja untuk setiap kategori...jadi sesiapa yang tersenarai dalam TOP 5 nanti...sememangnya sangat popular...

Share la siapa yang korang undi... Jika tidak mengundi lagi...

Jom lihat siapa yang aku undi untuk setiap kategori setiap hari... Jangan gelak akan pilihan aku sebab masing-masing ada kegemaran masing-masing...

1.ARTIS BAHARU MELETOP

Keith Foo

 2.ARTIS LAWAK MELETOP

Jihan Muse

3.BINTANG FILEM MELETOP

Maya Karin

4.COUPLE MELETOP

Fasha Sandha & Jejai

5.DRAMA TV MELETOP

Kerana Terpaksa Aku Relakan

6.FILEM MELETOP

Nasi Tangas

 7.GRUP DUO MELETOP

Yana Samsudin & Tomok

 8.HOS TV MELETOP

Neelofa

9.LAGU MELETOP

Mewangi

10.PELAKON TV MELETOP

Fasha Sandha

11.PENYAMPAI RADIO MELETOP

Ean

12.PENYANYI MELETOP

Yuna

13.PROGRAM RADIO MELETOP

Morning Crew

14.PROGRAM TV MELETOP

Anugerah Juara Lagu

15.BINTANG ONLINE MELETOP

Nur Fazura

 16.FESYEN MELETOP

Nur Fazura

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Carta Mixed 2014...


Enrique Iglesias

Ini adalah Carta yang aku kumpulkan markah daripada keempat-empat carta yang aku siarkan setiap minggu iaitu Carta Era, Carta Billboard 100, Carta Hot Latin
Carta K-Pop...

Berikut jumlah-jumlah lagu bagi setiap carta yang tersenarai dalam carta popular dalam 2014

Carta Era : 60 buah lagu
Carta Billboard 100 : 59 buah lagu
Carta Hot Latin : 56 buah lagu
Carta K-Pop : 187 buah lagu

Jumlah keseluruhan sebanyak 362 buah lagu...

Daripada jumlah besar tersebut 100 lagu disenaraikan sebagai lagu-lagu yang paling popular berdasarkan kedudukan mereka dalam carta masing-masing... Berikut statistik lagu-lagu yang berjaya masuk dalam Carta Mixed 2014 mengikut carta masing-masing...

Carta Era : 24 buah lagu
Carta Billboard 100 : 29 buah lagu
Carta Hot Latin : 21 buah lagu
Carta K-Pop : 26 buah lagu

Tahniah buat lagu-lagu yang berjaya masuk dalam Carta Mixed 2014 yang aku buat sendiri sebagai mengetahu lagu mana paling popular dalam 2014...berdasarkan 4 carta pilihan aku...

Ada beberapa lagu yang mendapat tempat dua kali...bermaksud markah dari carta yang berbeza...

CARTA MIXED 2014
1.Bailando - Enrique Iglesias, Descemer Bueno & Gente de Zona 
2.Salahkah - Rossa & Hafiz
3.Relakan Jiwa - Hazama
4.Propuesta Indecente - Romeo Santos
5.El Perdedor - Enrique Iglesias & Marco Antonio 
6.Al Haq - Mawi & AC Mizal
7.Eres Mia - Romeo Santos 
8.All About That Bass - Meghan Trainor 
9.Dark Horse - Katy Perry & Juicy J
10.Happy - Pharrell Williams 
11.Hanya Aku - Hyper Act
12.All Of Me - John Legend
13.Fancy - Iggy Azalea & Charli XCX
14.Darte Un Beso - Prince Royce 
15.Shake It Off - Taylor Swift 
16.Odio - Romeo Santos & Drake 
17.Tus Besos - Juan Luis Guerra 440
18.Vivir Mi Vida - Marc Anthony 
19.Dengarlah Bintang Hatiku - Demeises
20.Problem - Ariana Grande & Iggy Azalea 
21.Rude - Magic!
22.Talk Dirty - Jason Derulo & 2 Chainz 
23.Rude - MAGIC! 
24.Adrenalina - Wisin, Jennifer Lopez & Ricky Martin 
25.Matahari - Hafiz
26.Stay With Me - Sam Smith 
27.Malaikat - Hazama
28.Cuando Nos Volvamos A Encontrar - Carlos Vives & Marc Anthony
29.Tepi Sikit - Sleeq
30.Some - Junggigo, Soyou & Lil Boi ( Geeks )
31.Creo En Mi - Natalia Jimenez
32.Bang Bang - Jessie J, Ariana Grande & Nicki Minaj 
33.Mewangi - Akim
34.Sandiwara Cinta - Republik 
35.Hilang - Najwa Latif
36.All Of Me - John Legend
37.Lo Poco Que Tengo - Ricardo Arjona
38.Counting Stars - OneRepublic 
39.Ay Vamos - J Balvin 
40.Hermosa Experiencia - Banda Sinaloense MS De Sergio Lizarraga
41.Am I Wrong - Nico & Vinz 
42.6 AM - J Balvin & Farruko 
43.Black Widow - Iggy Azalea & Rita Ora 
44.Romancinta - Mojo
45.Timber - Pitbull & Ke$ha 
46.Takkan Terpisah - Black
47.Animals - Maroon 5
48.Gadis Jolobu - W.A.R.I.S & Hattan
49.Let It Go - Demi Lovato
50.Turn Down For What - DJ Snake & Lil Jon
51.Blank Space - Taylor Swift
52.Humanos A Marte - Chayanne 
53.Una Flor - Juanes
54.Jaga Dia Untukku - Siti Nurhaliza
55.Habits ( Stay High ) - Tove Lo 
56.Pompeii - Bastille 
57.Anaconda - Nicki Minaj 
58.Say Something - A Great Big World & Christina Aguilera 
59.Loco - Enrique Iglesias & Romeo Santos
60.Adios - Ricky Martin
61.Masih Mencintainya - Papinka
62.At Gwanghwamun - Kyu Hyun
63.My Destiny - Lyn
64.Take Me To Church - Hozier
65.Something - Girl's Day
66.Tetap Menantimu - Nomad
67.Empty - Winner 
68.Llegaste Tu - Luis Fonsi & Juan Luis Guerra 
69.Like a Cat - AOA
70.Team - Lorde
71.Penglipurlara - Hazama
72.Tu Me Quemas - Chino, Nacho, Gente De Zona & Los Cadillacs 
73.Goodbye - Hyolin
74.Mr. Chu - Apink 
75.Short Hair - AOA
76.Kalau Aku Kaya - Altimet & Awi Rafael
77.Beautiful - Park BoRam & Zico ( Block B )
78.Let It Go - Idina Menzel 
79.Every Moment Of You - Sung Si-Kyung
80.Eyes, Nose, Lips - TaeYang
81.You You You - Fly To The Sky
82.During That Meet Your - Lee Sun Hee 
83.Cinta Tak Pergi - Yana Samsudin & Tomok
84.Come Back Home - 2NE1
85.Don't Touch Me - Ailee
86.The Monster - Eminem & Rihanna 
87.Want U - Junggigo
88.Wiggle - Jason Derulo & Snoop Dogg
89.Good Luck - BEAST
90.Her - Block B
91.Touch my body - Sistar
92.I'm Different - Hi Suhyun 
93.Last Romeo - INFINITE
94.Drunk In Love - Beyonce & Jay Z 
95.Happen Ending - Epik High
96.12:30 - Beast
97.Al-Nuraa Yang 5 Yang 6 - Mawi, Hazama & Filsuf
98.Give Love - Akdong Musician ( AKMU ) 
99.Let Her Go - Passenger
100.Missing - Teen Top

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS